Avsluta ett år och påbörja ett nytt

Sedan några år tillbaka har jag som tradition att i mellandagarna reflektera över det gånga året och förbereda mig inför det nya året. För mig känns det väldigt fint och värdefullt att stanna upp och få möjlighet att landa i allt som året som gått bidragit med.

Avsluta ett år

 • Sammanfatta
  Det första jag gör är att sammanfatta året som gått på två A5 sidor. En kort berättelse över det som präglat året. Det är en fin stund, och för mig har det gett väldigt mycket. En möjlighet att glädjas, bearbeta och återminnas det som skett innan det är dags att vända bland. Sammanfattningen avlutar jag med en mening ”20xx var året då jag….”.

  Som rubrik brukar jag skriva året samt årets ord, tex. 2021 – riktning. Och längst ned på sammanfattningen skriver jag det kommandet året samt det nya årets ord, tex. 2022 – healing. Läs mer om årets ord längre ner.
 • Höjdpunkter, tacksamhet & extra stolt över
  Sedan fortsätter jag med att lista mina höjdpunkter, vad jag är extra tacksam över samt extra stolt över. De två senare behöver inte enbart vara kopplade till året som gått.

  Det finns hur mycket som helst att lista och reflektera över, ta det som känns relevant för dig. Andra rubriker är; vad fungerade mindre bra, nya saker du lärt dig, lärdomar, vilka önskningar har slagit in, vad vill du ta med dig in i nya året osv.
 • Meditera
  Känner du att du har saker som du skulle vilja släppa innan du vänder blad? Det finns många olika meditationer för detta och också meditationer som är speciellt för att avsluta ett år. Jag kan varmt rekommenderad ”Stäng en dörr” med Mia Elmlund.

Påbörja ett nytt

 • Årets ord
  Detta ord ska representera det som du vill uppleva mer av under året. En ledstjärna. Du kan börja med att lista flera ord för att sen välja ut det som resonerar mest med dig. Skriv ner detta ord på lämpligt ställe, tex på din dreamboard.
 • Dreamboard
  Nu ska vi visualisera och konkretisera vad vi önskar oss under det kommande året. En visuell önskelista med bilder, text, färger och former. En dreamboard hjälper dig att göra det du drömmer om tydligare. Jag upplever att en dreamboard tar drömmen ett steg närmare verkligheten när det blir synligt och konkret på detta sätt. Drömmarna tas ut från huvudet och ett steg mot att slå in.

  Dreamboard är kopplat till Law of attraction – attraktionslagen. Attrahera det du vill ha i livet genom att visualisera, göra det tydligt och tänka/känna som om du redan hade det. Det du sänder ut kommer tillbaka. Tro på att du är värd det du önskar och var tacksam för det du har!

  Tankar sänder ut: visualisera/tänk vad du önskar
  Känslor attraherar: känn tacksamhet, kärlek, glädje och överflöd. Känn NU som om du redan hade det du önskar.

  Värt att tänka på: vi manifesterar ständigt omedvetet, vi får alltid tillbaka det vi sänder ut. Känner du att du saknar något/att ditt liv är ofullständigt så kommer det att fortsätta vara så.
 • Bucket list
  Vad vill du göra eller uppleva i år? Skriv ner en bucketlist på 20, 50 eller 100 saker. Stort som smått, du bestämmer! Tillexempel, prova yoga, promenera på nytt ställe, lära dig laga en ny rätt, åka till en speciell plats m.m.

Bonus

 • Årsreading
  De senaste åren har jag beställt en årsreading, en övergripande vägledning för hela året samt för respektive månader. Både spännande och roligt att ha med sig under året. En årsreading går få baserad på astrologi, human design, tarot m.fl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s