OM

Välkommen till Hälsoklok, en inspiration till ett naturligt och hållbart liv! Här kan du  läsa om det mesta som hör till en ekologisk, medveten samt miljövänlig livsstil.

Att vara Hälsoklok är för mig att ha en medveten och hållbar livsstil. Min vision med Hälsoklok är att inspirera människor till att göra kloka val för ett hållbart liv. Både genom fakta, egna berättelser men också genom konkreta produkttips. Jag vill göra det lätt och tillgängligt att välja hälsa, och inkludera det i vardagen.

Konceptet Hälsoklok handlar också om medvetenhet och hållbarhet vad gäller den egna kroppen, såsom rörelse/träning, kost, att lita på sin magkänsla och att våga lyssna inåt. Att leva livet här och nu, så bra som möjligt och ta tid att njuta. Leva lite mer helt enkelt!

Denna blogg skrivs utifrån en holistisk syn på hälsa, att kroppen är en helhet!

Vem skriver?

Bloggen drivs av mig, Alexandra. Jag är en högskoleutbildad informationsdesigner med ett stort intresse för det skriva ordet samt brinner för en hälsosam livsstil som en röd tråd genom vardagen. Här på Hälsoklok kombinerar jag mina två största intressen!

För mig är hälsa ett helhetstänkande, från det jag stoppar i munnen och applicerar på huden till vad jag klär på mig samt vad och hur jag väljer att handla. Vi lever i ett enda stort ekosystem – allt hänger ihop och allt påverkas av våra handlingar! I slutändan handlar det om vilka ekologiska fotspår vi väljer att lämnar. Vi bör ha ett helhetstänk!

Min hälsoresa startade 2009 då jag via Rix MorronZoo blev upplyst av Titti Schultz att parabener är något som finns i hudvård och potentiellt hormonstörande. Efter det började jag lusläsa varenda ingredienslista på mina produkter och tog reda på vad de egentligen innehöll. Det rullade sedan på och sakta men säkert blev jag själv allt mer Hälsoklok! Min första blogg Ecosmart drev jag i 8 år innan jag skapade Hälsoklok.

För samarbete

Läs mer under fliken ”samarbete” högst upp på sidan, i menyn.

 

Tillsammans ska vi bli hälsokloka!