SCHAMPO- OCH BALSAMKAKA FRÅN GRÖN LYCKA

→ I samarbete med Grön Lycka

img_2868

Då jag i stort sett provat hela det ekologiska utbudet av schampon utan att hitta något som långvarigt varit bra, blev jag väldigt nyfiken på hårvård från Grön Lycka efter att ha läst många positiva omdömen!

Dessa hårvårdsprodukter skiljer sig på flera sätt från de jag tidigare provat. De är dels i fast form och koncentrerade vilket gör att dessa små schampo- och balsamkakor motsvarar 3 normalstora flaskor – miljövänligt, ekonomiskt, tar lite plats och dessutom snygga! Att schampot sedan är pH-balanserat och passar alla hårtyper, även färgat och känslig, gjorde mig inte mindre nyfiken!

Sunlit Shimmer Lerschampo   85g – 179 kr

Handgjort med uppfriskande eteriska oljor från pepparmynta och rosmarin, som balanserar hårbotten. Rengör håret på varsamt sätt och ger mycket glans och motverkar frissigt hår. Kaolinlera är rikt på kisel som stärker håret och ger även en detoxeffekt. De milt rengörande ingredienserna som ger ett krämigt lödder kommer från kokos.

Queens Of Volume Hårbalsam & Inpackning   50g – 199 kr

Handgjort ekologiskt hårbalsam för håret med uppfriskande eteriska oljor av pepparmynta och rosmarin som balanserar hårbotten. Juvelen i Grön Lyckas komplexa formula är risprotein som ger fantastisk volym. Exklusiv broccoliolja tillför fukt och glans.

img_2867

Under ca en månads tid har jag haft möjligheten att prova schampo och balsam i fast form från Grön Lycka. Till en början tyckte jag att det var ganska svårt att använda denna typ av schampo och balsam men efter ett tag gick det mycket bättre.

Till en början upplevde jag att det var svårt att applicera tillräckligt mycket av schampot och balsamet, men efter ett tag förstod jag att det bara var en känsla och inte verkligheten. För med dessa produkter räcker det långt med vara litegrann!

Min hårbotten älskar produkterna!

Min hårbotten har alltid varit en svår nöt att knäcka, den har alltid varit i obalans med problem som att hårbotten lätt blir fet men samtidigt torr och flagande. Även topparna brukar vara väldigt torra. Så att hitta rätt schampo men främst balsam har alltid varit svårt. Jag har varit rädd att balsamet skulle göra min hårbotten ännu mer fet. Men med Queens of Volume behöver jag inte vara orolig att hårbotten ska bli fet eller att håret ska tyngas ner, tvärtom ger det hårbotten en riktig fuktboost och fin volym!

Slutord

Schampot och balsamet gör mitt hår fantastiskt, det ger glans, blir mjukt och välmående! Jag behöver heller inte tvätta det alls lika ofta som tidigare, med vissa schampon har mitt hår blivit fett efter två dagar eller aldrig ens blivit riktigt rent. Då schampot och balsamet är i fast form kan en kort invänjningsperiod behövas gällande hur de används på bästa sätt men sen är det inga problem.

Tvålarna behåller sin hårda konsistensen även i kontakt med vatten – de blir inte mjuka eller kladdiga vilket är toppen. Detta gjorde dock att jag i början upplevde att det inte kom tillräckligt mycket schampo eller balsam i håret. MEN de är mer effektiva än man kan tro. Jag är mer än nöjd och rekommenderar alla att prova. De finns små behändiga testkakor på 10 g att köpa för de som är osäkra.


OM FÖRETAGET:

2014 startades Grön Lycka av Carina Folkesson, som är örtterapeut och före detta sjuksköterska. Carina brinner för medicinalväxternas påverkan och den gamla läran om örtmedicin. Alla ingredienser är noga utvalda och varje produkt är tillverkad med kärlek och omsorg.

All tillverkning sker för hand i tvålstudion som ligger mitt ute i skogen. Carina vill genom sina tvålar samt hårkakor visa att det med enbart råvaror från naturen går att skapa lyxig terapeutisk hudvård! 

2 reaktioner på ”SCHAMPO- OCH BALSAMKAKA FRÅN GRÖN LYCKA

  1. Älskar produkterna. Äntligen en hårbotten som mår bra och håret blir glansigt! Håller så länge.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s