SCHAMPO- OCH BALSAMKAKA FRÅN GRÖN LYCKA

→ I samarbete med Grön Lycka

img_2868

Då jag i stort sett provat hela det ekologiska utbudet av schampon utan att hitta något som varit långvarigt bra så blir jag väldigt nyfiken på hårvård från Grön Lycka efter att ha läst många positiva omdömen! Dessa hårvårdsprodukter skiljer sig på flera sätt från de jag tidigare provat. De är dels i fast form och koncentrerade vilket gör att dessa små schampo- och balsamkakor motsvarar 3 normalstora flaskor – miljövänligt, ekonomiskt, tar lite plats och dessutom snygga! Att schampot sedan är pH-balanserat och passar alla hårtyper, även färgat och känslig, gjorde mig inte mindre nyfiken!

Sunlit Shimmer Lerschampo 85g   179 kr

Handgjort med uppfriskande eteriska oljor från pepparmynta och rosmarin, som balanserar hårbotten. Rengör håret på varsamt sätt och ger mycket glans och motverkar frissigt hår. Kaolinlera är rikt på kisel som stärker håret och ger även en detoxeffekt. De milt rengörande ingredienserna som ger ett krämigt lödder kommer från kokos.

Queens Of Volume Hårbalsam & Inpackning 50g   199 kr

Handgjort ekologiskt hårbalsam för håret med uppfriskande eteriska oljor av pepparmynta och rosmarin som balanserar hårbotten. Juvelen i Grön Lyckas komplexa formula är risprotein som ger fantastisk volym. Exklusiv broccoliolja tillför fukt och glans.

img_2867

Under ca en månads tid har jag haft möjligheten att prova schampo och balsam i fast form från Grön Lycka. Till en början tyckte jag att det var ganska svårt att använda denna typ av schampo och balsam men efter ett tag hittade jag min egen metod. För mig funkar det bäst att gnugga upp skum med schampokakan i handen och sedan massera in i håret. I längderna gnuggar jag kakan direkt på håret.

Mitt första intryck av produkten var som sagt att den var svårjobbad samt så upplevde jag att jag inte lyckades applicera tillräckligt av produkten för att få det ordentligt rent. Som alltid schamponerade jag två gånger och lyckades då få till ett härligt lödder och håret började kännas rent.

Balsamet fördelade jag i håret med samma teknik som för schampot – i längderna gnuggar jag tvålen direkt på håret och i hårbotten masserade jag in balsam med händerna. Dock gör formen på balsamet det något svårt att ”tvåla” av produkten i händerna.

Min hårbotten har alltid varit en svår nöt att knäcka, den har alltid varit i obalans med problem som att hårbotten lätt blir fet men samtidigt torr och flagande. Även topparna brukar vara väldigt torra. Så att hitta rätt schampo men främst balsam har alltid varit svårt. Jag har varit rädd att balsamet skulle göra min hårbotten ännu mer fet. Men med Queens of Volume behöver jag inte vara orolig att hårbotten ska bli fet eller att håret ska tyngas ner, tvärtom ger det hårbotten en riktig fuktboost och fin volym!

Slutsats: schampot och balsamet gör mitt hår fantastiskt, det ger glans, blir mjukt och välmående! Jag behöver heller inte tvätta det alls lika ofta som tidigare, med vissa schampon har mitt hår blivit fett efter två dagar eller aldrig ens blivit riktigt rent. Då schampot och balsamet är i fast form kan en kort invänjningsperiod behövas gällande hur de används på bästa sätt men sen är det inga problem.

Tvålarna behåller sin hårda konsistensen även i kontakt med vatten – de blir inte mjuka eller kladdiga vilket är toppen. Detta gjorde dock att jag i början upplevde att det inte kom tillräckligt mycket schampo eller balsam i håret. MEN de är mer effektiva än man kan tro. Jag är mer än nöjd och rekommenderar alla att prova. De finns små behändiga testkakor på 10 g att köpa för de som är osäkra.

 

En reaktion på ”SCHAMPO- OCH BALSAMKAKA FRÅN GRÖN LYCKA

  1. Älskar produkterna. Äntligen en hårbotten som mår bra och håret blir glansigt! Håller så länge.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s