VÄLBEHÖVLIG ÅTERHÄMTNING PÅ YASURAGI HASSELUDDEN

Yasuragi är ett japansk-inspirerat spa-hotell strax utanför Stockholm, Saltsjö-Boo, med utsikt över Stockholms skärgård. Här infinner sig ett lugn så fort man lämnat parkeringen. Gångvägen upp till anläggningen är kantad av röda valv ”Myōjin torii”, det doftar underbart av skogen intill och fågelkvitter är det enda som hörs.

Anläggningen har dämpad belysning och mycket naturmaterial. På flera ställen i anläggningen råder det mobilförbud vilket ökar avkopplingen och återhämtningen. För att minska synintrycken och skapa enkelhet bär alla gäster likadana badkläder och Yukatas (japansk bomullsrock), vilka får behållas.

Yasuragi arbetar efter fyra hållbarhetsdimensioner – ekonomisk hållbarhet, ekologisk hållbarhet, hållbart ledarskap samt social hållbarhet. Den ekologiska hållbarheten innefattar allt som köps in, förbrukas och slängs, deras ambition är att deras negativa miljöpåverkan ska vara så liten som möjligt. Yasuragi är svenenmärkt.

Mitt besök på Yasuragi blev på ett dagspa tillsammans med min bästa vän. Vi inledde vistelsen med en härlig ”klangresa”, vi fick ligga på mattor med kudde samt täcke och lyssna till en guidad meditation ackompanjerad an tibetanska klangskålar. Jag blev avslappnad i stort sett så fort jag la mig på mattan, ljudet av klangskålarna förstärkte avslappningen ännu mer. Jag hade gärna kunnat tänka mig att bara ligga och lyssna på ljudet av skålarna, då den guidade meditationen störde mig lite i min avslappning.

När klangresan var slut tog vi en kort frukt- och tepaus i teloungen för att sedan gå på badintroduktion. Där fick vi lite allmän information om Yasuragi, Yukatan samt hur tvagningsritualen innan efterföljande bad skulle genomföras. Vi valde dock att ta en kortare promenad utomhus och äta lunch innan vi tog och besökte det japanska badet.

img_2279.jpg

Maten var en fantastisk upplevelse för både syn- och smaksinnet. Vi fick välja på en sushi-rätt eller en varmrätt. Vi valde båda var sin varmrätt, lax samt vegetariskt. Och för att göra hela besöket än festligare så valde vi att avsluta med varsin efterrätt.

Maten var god – mild men smakrik. Oftast tycker jag att mat på restauranger kan ha en något för hög sälta men här var det helt perfekt! Alla komponenter i rätten kom verkligen fram ordentligt. Jag älskar att kunna känna de olika råvarornas naturliga smaker.

Ordentligt mätta och glada gick vi och la oss i vaggande fåtöljer för att smälta maten. När vi vilat en bra stund blev det dags för tvagning samt bad, både utomhus och inomhus. När vi kände oss riktigt möra och avslappnade släpade vi oss ut till duscharna för att göra oss redo för hemfärd igen efter en fantastisk dag!

Efter en halv dag med flera lugna och sköna aktiviteter var jag ordentligt avslappnad när vi var på väg hem igen. Innan avfärd passade vi på att lyxa lite extra med supergod fika, cashew och dadelbollar med smak av ingefära och citron samt en god och frisk krusbärsdricka.

Det blir utan tvekan fler besök i framtiden!

En reaktion på ”VÄLBEHÖVLIG ÅTERHÄMTNING PÅ YASURAGI HASSELUDDEN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s