LYXIG OCH AVSLAPPNANDE SPA-DAG PÅ HAGABADET DROTTNINGTORGET

Att åka på spa är för mig starkt kopplat till lyx och avslappning. För att riktigt maxa årets semester passa jag och pojkvännen på att ta del av ett erbjudande* och unna oss en spa-dag på  Hagabadet Drottningtorgets PureSpa. Hagabadet har tre anläggningar i Göteborg, den ursprungliga i Haga samt en centralt vid Drottningtorget och en på Hisingen vid Älvstranden. På alla tre anläggningar finns PureSpa och möjlighet till träning såsom yoga och gym samt andra kurser och event. 

Vi valde denna gång att besöka Drottningtorget efter att fått veta att denna anläggning är något murrigare och mer dämpad i belysning och färgval. Det var minst sagt mysigt och avslappnande att komma ner till en rofylld oas från det bullriga stadslivet precis utanför.

Att kliva in i spaet var verkligen en magisk upplevelse. Då vi hade valt en relativt tidig förmiddagstid, mitt i veckan, var vi till en början nästan helt själva. Det var riktigt lyxigt att i lugn och ro och i vår egen takt tassa runt och upptäcka spaanläggningen. Vi tog god tid på oss att prova i princip alla olika ”stationer”. PureSpa kan du antingen upptäcka på egen hand eller med hjälp av en guide som du får vid incheckning. Du kan välja mellan – True balance eller Calm down.

Något som Hagabadet Drottningtorget har satsat på är upplevelseduschar. Och ja, min första tanke var ”hur mycket av en upplevelse kan en dusch egentligen bli?!”. Det närmsta jag kommit upplevelseduschar är duschar med olika förinställda kalla temperaturer vilket egentligen inte är så sensationellt. Jag blev därför glatt överraskat när Hagabadet tagit det hela ett steg längre och verkligen gjort det till en spännande upplevelse att ställa sig i en dusch. Konceptet upplevelseduschar är duschar utöver det vanliga, alltså inte alls så som vi vanligtvis tänker oss en dusch, utan här är det en dusch med det lilla extra. Meningen är att besökare ska fokusera på nuet och vara mindful. Min favorit var duschen där man ligger ner och blir rytmiskt sköljd av växelvis varmt och kallt vatten beroende på vilket program som är valt.

Förutom duschar så fanns även två olika sorters bastu, en pool, ett rum för ansiktstvätt, två stationer med fotbad, flera sitthörnor och ett rum med fantastiskt avslappnande vaggande fåtöljer som jag redan bekantade mig med på Yasuragi i våras. Fåtöljerna är verkligen magiska, det kan nog få vem som helst att bli avslappnad.

Att komma till Hagabadet Drottningtorget är verkligen som att kliva in i en helt annan värld, jag glömde bort både tid och rum och hade helst av allt velat påsätta mig i spaet. Det märks att Hagabadet har tänkt ett steg längre. De vill att besökaren inte bara ska bli avslappnad utan få en upplevelse och även vara medveten om nuet genom att stimulera besökaren på ett oväntat sätt. Det är inte bara ”ett vanligt spa” utan PureSpa erbjuder något extra vilket gör att besöket blir ännu bättre. Det krävs nog ett besökt för att helt förstå det jag pratar om. Besöket var minst sagt fantastiskt! Vi fick en skön paus, en möjlighet att stanna upp, vara här och nu och få ett välbehövligt andningshål. Tack för denna gång!

Det blir utan tvekan fler besök i framtiden!

*Just nu har Hagabadet Drottningtorget och Älvstranden ett erbjudande 2 för 1 på inträde, gäller tom 31/8 2018. Så skynda, skynda att unna dig och en utvald person en riktigt härlig och avslappnande upplevelse! En fantastisk möjlighet att besöka denna oas. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s