MORGONRUTINER FÖR EN SKÖN START PÅ DAGEN

För att få en riktigt skön start på dagen avsätter jag allt mellan 5-60 min av min morgon för att samla ihop mig själv och möta dagen på bästa möjliga sätt. Mina rutiner är inte skriva i sten. Några rutiner är återkommande varje morgon och några väljer jag till utifrån behov och tid. Och mobilen, den tar jag fram och kika på först efter att min morgonrutin är färdig för att inte bli störd eller påverkad mentalt och känslomässigt.

Något jag alltid börjar med så fort jag vaknat är att sträcka på mig och köra några enklare stretch/yogaövningar i sängen plus några stående framför fönstret tittandes ut på naturen. Detta för att väcka kroppen och mjuka upp min stela rygg.

Sedan går jag förbi badrummet, rengör samt smörjer in ansiktet och sköljer munnen. Efter är det dags för ett stort glas vatten, antingen som det är eller ljummet med citron eller äppelcidervinäger. Detta sägs hjälpa till att sätta igång kroppens rening och det känns skönt att återfukta kroppen efter natten.

Stretch/yoga samt ett stort glas vatten är de rutiner jag håller fast vid alla dagar. Så ofta jag kan försöker jag att sitta ner en stund i soffan med en kopp te, lugn musik och mitt block för att skriva några sidor ”morning pages”*. De positiva effekter jag märkt av detta är att jag blir lugnare i sinnet, slipper tankar som snurrar, kommer på sånt jag glömt bort och blir också mindre hjärntrött under dagen. I samband med morning pages kommer jag som sagt ofta på saker jag glömt bort vilket gör att jag gärna planerar min dag/vecka samtidigt och skriver ner saker att göra i min analoga kalender.

Efter mina morning pages som brukar ta ca 15-20 min. Lyssnar jag gärna på en meditation eller gör ett kortare, uppmjukande yogapass beroende på hur tidsplanen ser ut för dagen.

Har du någon morgonrutin som du inte kan vara utan? Eller har du någon rutin du önskar få till?

*”morning pages” eller flödesskrivning på svenska handlar om att skriva ner allt som far genom huvudet. Du ska skriva minst tre sidor. Detta hjälper till att rensa huvudet, bli mer kreativ, lösa problem och få nya tankar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s