HUR JAG SKYDDAR MIG MOT SOLEN

Att sommaren är rejält varm är det nog ingen som gått miste om. Mer soldagar innebär mer solexponering och större behov av skydd. Jag tror på att solen är bra för oss men i lagom dos och därför krävs bra solskydd.

Bästa skyddet är att hålla sig i skuggan, ha ljusa och heltäckande kläder, bära solhatt/keps och solglasögon. Det är dock inte alltid det funkar med skugga och i år är det nästan så att det inte går att ha några kläder på sig överhuvudtaget. Då är solkräm bra att ta till.

img_4297

Vad: Lovea Sun Spray SPF 15
Volym: 125 ml
Pris: 139 kr

Till kroppen valde jag i år att testa denna goding från Lovea. Det som gjorde mig nyfiken på just denna solkräm är att den kommer i sprayflaska vilket onekligen är väldigt praktiskt! Ett annat plus är priset som inte är allt för högt.

Lovea Sun Spray är enkel att spraya direkt på området du vill smörja in eller först i handen för att sedan lätt smörja in på kroppen. Konsistensen är väldigt lätt och går förvånansvärt snabbt in i huden utan att lämna en kladdig hinna. Det är fantastiskt att slippa ha kladdiga händer efter insmörjning!

Doften är behaglig och ganska svagt blommig, nästan lite kokosaktig.

Helt klart en fullträff och en ny favorit!

img_4299

Vad: Organii Facial Sun Cream SPF 15
Volym: 50 ml
Pris: ca 180 kr

Till ansiktet har jag använt en solkräm från Organii. Denna, tillsammans med after sun i samma märke, fick jag i goodiebagen på Ekorekomässan i april. Dessa tuber är relativt små vilket gör de perfekta att ta med på resan!

Solkrämen har en ganska rinnande konsistens när den kommer ur tuben men sen när det ska smörjas på upplevs krämen snarare som seg och lite trög. Men till min förvåning går den ändå in relativt fort och lämnar inte ansiktet allt för blankt.

Krämen är till färgen ljust gul men den lämnar ansiktet varken gult eller vitt, vilket bara det är fantastiskt!

Doften är däremot ganska svårbestämbar. Tyvärr ingen stor favorit vad gäller doft men dess i övrigt positiva egenskaper väger upp.

Även om doften är ett minus så blir den ändå en solklar favorit tack vare att krämen både lätt går in i huden och inte lämnar en vit hinna!

img_4301

Vad: Maria Åkerberg Lip Care Outdoor
Volym: 7 ml
Pris: 129 kr

Till läpparna använder jag ett återfuktande läppbalsam med solskyddande egenskaper från Maria Åkerberg. Titandioxinet i läppbalsamet gör att det har solskyddande egenskaper men dock ingen SPF. Tillsammans med geraniumolja, sheasmör och jojobaolja är det välgörande och mjukgörande.

Huden på läpparna är väldigt tunn och behöver därför extra skydd, både mot uttorkning men också mot solstrålarna. När vi äter, dricker, pratar, torkar oss runt munnen osv. försvinner lätt solskyddet därför är det väldigt praktiskt med solskydd som läppbalsam. Har du tendens till att få munsår/munherpes är det ännu viktigare att skydda läpparna då kraftig solexponering kan trigga ett utbrott.

Jag upplever att detta läppbalsam skyddar och återfuktar ordentligt samt sitter kvar länge på läpparna.

Lip Care Outdoor är en produkt som alltid finns med i min handväska sedan två år och så lär det nog förbli!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s