EN KROPP I BALANS MED BICOM BIORESONANSTERAPI

Bicom bioresonansterapi utvecklades på 70-talet i Tyskland och är en form av energimedicin. Bicom används idag i 90 läder av läkare, veterinärer, terapeuter, tandläkare osv.

Hur funkar det?

Kroppen kommunicerar på olika sätt, bland annat via energi – frekvenser. Maskinen som används vid behandling är byggd för att hämta dessa frekvenser från varje unik individ men också hämta och läsa av frekvenser från olika ämnen. All materia har sitt eget frekvensmönster.

Till maskinen kopplas olika elektroder som placeras på klienten. Dessa elektroder placeras i regel på symtomområden eller på organ som ska balanseras energimässigt. Behandlingen skickas sen tillbaka via en modulationsmatta som klienten ligger på. Frekvensen som hämtas innehåller unik information från varje individ. Denna information stärks antingen upp, lugnas ner eller släcks ut, detta bestäms genom att testa fram vad klienten svarar på.

För att till exempel behandla en allergi så används maskinen för att läsa av vilka ämnen/allergener som ger en reaktion. Detta ämnes specifika frekvensmönster skickas spegelvänt in i kroppen med hjälp av maskinen via dess plattor. När de två frekvensmönstren sedan träffas, blir det plus/minus noll, de slår ut varandra. Allergenet har blivit neutraliserat och stressen (reaktionen) i kroppen kring detta specifika ämne har släckts ut. Denna process kan behöva upprepas olika många gånger beroende på hur mycket det är som belastar personen.

Förutom det specifika allergenet, säg pollen, så testas även andra allergener som kan skapa en cocktaileffekt (överbelasta kroppen) ihop med pollen så som mögel- och svampsporer. En överbelastad kropp leder till mer stress vilket i sin tur leder till fler blockeringar, mer överkänslighet och fler näringsbrister vilket gör att kroppen funkar sämre och blir än mer överbelastad. En ond spiral har skapats.

Citronsyra är ett ämne som ofta har ett finger med i spelet vid allergier. Syntetisk citronsyra är tillverkat med hjälp av svartmögel vilket i sig inte alls är bra för hälsa. Har du problem med allergi, eksem eller andra hudproblem prova då att utesluta citronsyra och se vad det gör för dig! Tänk på att citronsyra finns i många olika produkter – mat, tillskott, tvättmedel, hudkräm osv.

Allt som avlastar kroppen skapar utrymme för att kroppen ska orka med.

Markus Johansson

Kroppen är en helhet

Kroppen är en helhet, alla dina val du gör dagligen påverkar hela din kropp – positivt eller negativ. För ett bestående resultat av behandlingen är det viktigt att hjälpa kroppen och avlasta den genom tillräcklig vila och återhämtning, träning och minimalt med stress samt fylla på den med näringsrik mat. Allt som på något sätt belastar kroppen skapar en obalans vilket gör att kroppen fungerar sämre och tids nog är du på ruta ett igen. Vill du ha en förändring på riktigt måste du också förändra något. Du kommer inte få ett annat resultat om du fortsätter på samma sätt som du alltid gjort.

Varför sökte jag mig till Bicom?

Då jag inte lyckades få hjälp hos vården (eller annan terapeut) med skenande eksem över hela kroppen och en icke fungerande kropp på många plan så valde jag, efter rekommendation, att söka hjälp hos Markus på Allerga. Jag behövde hjälp att förstå vad som inte stod rätt till.

Stress och efterföljande utmattning hade resulterat i sänkt immunförsvar med täta infektioner, hjärndimma, fler och fler födoämnesallergier och total orkeslöshet. Innan jag gick på min första behandling med Bicom hade jag länge försökt på olika sätt att stötta min kropp i läkningen. Jag la om min kost till att äta mer näringsrikt och mer vegetariskt, jag fyllde även på med näring via tillskott. Jag provade diverse hudvårdsprodukter för att få bukt på eksemet men utan framgång. Trots att jag försökte ge min kropp de bästa förutsättningar fortsatte mitt tillstånd bara att bli värre. Det spelade ingen roll vad jag gjorde, min kropp fungerade ändå inte normalt. Det var något som inte stod rätt till.

Jag upplevde det som att min kropp befanns sig i ”blackout-läge”, den hade alldeles för mycket att ta tag i och visste inte riktigt var den skulle börja, den var överväldigad och paralyserad. Stressen under många år, och utmattningen som följde, hade överbelastat mina organ, lever och njurar orkade inte längre göra sitt jobb. Jag behövde hjälp att kicka igång mitt system som hade gått i baklås.

Vad har det gjort för mig?

Redan innan första besöket blev jag ombedd att rensa ut alla produkter med citronsyra. Jag som var noga med att köpa naturliga och ekologiska produkter trodde att de produkter jag hade var bra men fick nu bakläxa. Jag fann citronsyra i många av mina produkter – hudvård, tvättmedel, mat och kosttillskott. Den produkt jag blev mest förvånad över att finna citronsyra i var kortisonkrämen jag använde. Nu fick jag en förklaring till varför jag fick allt mer eksem ju mer jag smorde in mig med kortison!

Vid mitt första besök hos Markus var min kropp, som förväntat, ordentligt överbelastad och mitt immunförsvar rejält sänkt. Mina energiflöden i kroppen var inte som det borde och mina organ orkade inte göra sitt jobb. Bägaren hade för längesedan runnit över, kroppen klarade inte längre av att hantera det kaos och den obalans som rådde.

Markus började med att lugna ner kroppen för att sedan nysta i det trassel som min insida kunde liknas vid. Han fick igång energiflödena (kan liknas vid kugghjulen i ett maskineri) så att organen orkade börja rensa ut allt skräp Han mätte även av vilka ämnen som skapade en reaktion och en stress hos mig. Det som gav störst reaktion var svartmögel samt citronsyra, två ämnen som gärna förvärrar allergi och eksem.

Nu började bitarna falla på plats! Inte konstigt att jag blev allt värre ju mer jag försökte när de produkter, mat, tvättmedel, kosttillskott och till och med kortison jag tänkte skulle hjälpa innehöll citronsyra. Jag hade fått i mig mängder med citronsyra! Förutom att mitt eksem började lugna sig relativt fort efter att jag slutat tillföra min kropp citronsyra så uppmärksammade jag även att den hjärndimma jag gått runt med började lätta!

Redan efter första besöket kunde jag tydligt känna att min kropp började lugna ner sig och få kontroll över kaoset, den började jobba metodiskt och lugnt. Efter 5 behandlingar hos Markus hade min kropp börjat komma i balans riktigt ordentligt och fungerade nu långt mycket bättre än den gjort på många år!

Jag är helt säker på att det utan Markus hjälp hade tagit mig många fler år för mig att bli fri från eksem och återfå en kropp i balans.

3 reaktioner på ”EN KROPP I BALANS MED BICOM BIORESONANSTERAPI

  1. Hej!
    Vad spännande att läsa. Jag har precis påbörjat Bicombehandling och är så förväntansfull över vilket resultat det kommer att ge. När jag läste om dig att hur du än försökte bli frisk så blev kroppen bara sämre. Det stämmer så väl in på mig. Just nu reagerar min kropp i princip på ALLT! Jag kan äta tre livsmedel. Jag har utvecklat en sjuk histaminintolerans och jag reagerar på alla tillskott som ska göra mig frisk. Känner ett stort förtroende för henne som jag går till och hoppas på att kunna börja äta mer och mer så kroppen kan börja läka och bli stark igen. Den vanliga vården ger jag inget för. Dom orsakar mig bara mer lidande med att inte vilja förstå vad jag säger utan mellan raderna få det till att jag är psykiskt sjuk. Men då funderar jag varför dom inte skickar mig till en psykolog.
    Har du blivit hjälpt så du kan äta mer livsmedel som du tidigare reagerat på? Jag är inte glad att du mår som du gör men vetskapen att jag inte är ensam gör något med mig. För efter som vården inte förstår så får dom mig att börja tvivla på mig själv.

    Gilla

    • Hej Marie!

      Tack för din kommentar!
      Det värmer att du uppskattade detta inlägg. Jag hoppas verkligen att du kan få bra hjälp och att du snart mår bättre igen.

      Gällande histaminintollerans, har du provat att äta Daosin? Det innehåller ett enzym som bryter ner histamin, för mig fungerade det fantastiskt när jag hade histaminintolerans (vilket försvann så fort min kropp kom i balans igen) samt så tar jag en kapsel än idag när jag märker att jag reagerar på något jag ätit. Just nu i pollensäsong reagerar jag mer än annars på diverse livsmedel och då dämpar Daosin reaktionen omgående.

      De kosttillskott du ätit, innehåller de citronsyra eller mineraler bundna till citronsyra? Som tex magnesiumcitrat, kalciumcitrat? Hoppas på att din terapeut kollat av citronsyra och svart mögel men vill ändå nämna det för säkerhetsskull.

      Så tråkigt att höra om din upplevelse av vården, men nej du är inte ensam. Det finns många som försökt få hjälpa men tyvärr inte får korrekt hjälp eller blir lyssnade på. Det är då tur att det finns andra sätt om än att det tar tid och energi att själv behöva rådda i allt.

      Önskar dig all lycka i ditt tillfrisknande.
      Varma hälsningar Alexandra

      Gilla

Lämna en kommentar