ÄNTLIGEN ÄR MIN HJÄRNDIMMA OCH HJÄRNTRÖTTHET BORTA

brain-2139197_1920

BAKGRUND: I april 2014, efter att ha mått allt sämre under ett halv års tid, fick jag diagnosen 
utmattningssyndrom. Vägen tillbaka har varit lång och krokig, men för ett tag sedan hittade jag en viktig pusselbit. En pusselbit som snabbt satte raketfart på tillfrisknandet av min hjärna.

I maj, förra året, träffade jag en tjej vid namn Erica (Healthylicious), som berättade att hon själv hade haft stora problem med sin hjärna pga. hjärnskakning och utmattning, vilket hon lidit av i flera år.

Hon introducerade mig till det som hjälpt henne, att bli ofantligt mycket bättre, – ett väl utformat och genomtänkt koncept som hjälper hela kroppen att komma i balans på cellnivå. Konceptet handlar om att balansera omega3 och omega6 samt fylla på kroppens förråd av omega3 med en högkvalitativ och testbaserad produkt.  Genom fettsyratester kollas omegabalasen, nivån av omega3 i blodet samt andra parametrar – både före och en tid efter intag av oljan.

Min medvetenhet om att hjärnan blir kraftigt påverkad vid en utmattning, vilket har bevisats genom forskning, och är nu mera vida känt, plus det faktum att hjärnan består av fett, och till stor det av omega3, gjorde att jag inte tvekade att prova. Jag var väldigt spänd på eventuella förbättringar!

Tydliga resultat på kort tid

Resultaten lät inte vänta på sig. Redan efter några veckor kunde jag känna att en förbättring höll på att ske. Och efter ca 3 månader var förbättringen ett faktum! Efter att ha spenderat en hel helg på ett event med mycket ljud, människor och långa dagar utan att vara märkbart påverkad fick jag ett kvitto på att det, med all säkerhet, skett en stor förändring!

Min hjärna är piggare, klarare och mer uthållig. Koncentrationen och minnet är också klart mycket bättre, vilket verkligen sattes på prov den gången jag skulle handla men inte hade min inköpslista. 19 varor stod på inköpslistan och alla varorna kunde jag bocka av när jag kommit hem igen!

Från obalans till balans på 4 månader

En obalans mellan omega3 och omega6 är idag vanligt, de allra flesta människor är tyvärr i obalans. Denna obalansen ställer till många problem i kroppen vilket ger olika symtom och problem. Nedsatt hjärnfunktion är en av dem. 

Innan jag började äta produkten tog jag ett fettsyratest för att se hur min omegabalans såg ut då. Inte så förvånande hade jag en obalans på 6:1, vilket innebär att det i kroppen är 6 gånger mer omega6 än omega3, för att kroppen ska fungera optimalt bör det ligga på max 3:1 men allra helst 1:1 eftersom vårt DNA är skapat för det. 

Efter att ha ätit produkten i 4 månader (det tar 120 dagar för alla blodceller att bytas ut), var det dags för ett nytt test. Men redan innan jag tagit testet visste jag att det hade skett en stor förbättring. 

När min analys av test två kom fick jag svart på vitt att min kropp nu är i balans. Mitt förhållande mellan omega6 och omega3 ligger nu på 2:1. Och visst kan skillnaden från 6 till 2 kanske inte verka så stor men för varje liten obalans innebär det att kroppen måste bortprioritera funktioner vilket leder till syntom och problem. 

Det är skillnad på omega3 och omega3!

Redan tidigare har jag ätit omega3 produkter till och från men aldrig känt en lika tydlig förbättring som jag gjorde nu. Hur kommer det då sig att det är så stor skillnad från produkt till produkt?

Dels beror det på dosen, för att omega3 ska ha en märkbar effekt i kroppen behöver vi få i oss några gram per dag. Sedan behöver kroppen omega3 i formen EPA och DHA för att kunna tillgodogöra sig fettsyran ordentligt. Sist men inte minst är tyvärr inte intag det samma som upptag. De flesta omega3-produkterna ute på marknaden har alldeles för dåliga antioxidanter vilket medför att fettsyran härsknar i burken eller i kroppen, och då inte ger någon effekt. Så upptaget uteblir! 

Oljan jag äter i dagsläget och som gjort denna enorma skillnad för mig, innehåller polyfenoler vilket är extremt starka antioxidanter. Tack vare polyfenolerna kan omega3 komma hela vägen ut i celler utan att härskna. Genom fettsyratestet bevisas detta. Oljan tas efter kroppsvikt vilket gör att varje individ får i sig den mängd omega3 som kroppen behöver.

 

Jag är oerhört tacksam för att jag fick möjligheten att bekanta mig med denna produkt. Fortfarande blir jag lika förvånad och entusiastisk varje gång jag får bevis på att min hjärna faktiskt mår bättre! 🙏🏼

 

6 reaktioner på ”ÄNTLIGEN ÄR MIN HJÄRNDIMMA OCH HJÄRNTRÖTTHET BORTA

   • Hej!
    Ursäkta mitt senare svar! Jag använde balansolja från Zinzino, en olja framtagen specifikt för att balansera omega3/omega6. Denna oljan tas efter kroppsvikt, vanligast ca 15 ml (1 msk)/dag.

    Gilla

  • Hej Marie!
   Balansoljan, som jag pratar om i inlägget, tas efter kroppsvikt. Detta för att säkerhetsställa exakt rätt mängd! Vanligast är annars ca 15 ml (1msk).

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s