EKOREKOMÄSSAN 2018 – NÅGOT FÖR ALLA

img_1234-1

I lördags, 17/3, var det nypremiär för Ekorekomässan i Färgfabriken, på Liljeholmen. Mässan har funnits i två år tidigare, men då under namnet Alternativa barnmässan. I år var det alltså nytt namn och ett bredare spektra av utställare. I mitt tycke fanns det något för alla. Urvalet av de 20-talet utställare var genomtänkt och tillställningen var väldigt trevlig. Jag botaniserade och småpratade länge och väl bland utställarna, de flesta var helt nya för mig vilket gjorde att jag fick upptäcka nya guldkorn.

Jag hade äran att få medverka på en seminariefrukost tillsammans med 10 andra bloggare, poddare och hållbarhets intresserade. Väldigt trevligt att få träffa likasinnade! Förutom frukost fick vi även en goodiebag med produkter från några av de medverkande utställarna samt information om varje produkt. Jag fick även med mig en hel del andra produkter utöver de i goodiebagen.

IMG_1404
Produkterna som fanns med i goodiebagen. 

→ En goodiebag är en gåva utan krav på motprestation som tex. recensioner ←

Urval av utställarna och deras produkter.

Uppifrån och ner, väntar till höger. Ting hade trevliga produkter för hemmet, både ätbara och för vardagligt bruk samt fina prydnader. KeepJar hade med sig sina återbrukade barnmatsburkar som har fått leva vidare som nappflaskor och även fruktpåsar i GOTS certifierad bomull. Helenas Hållbara visade upp sina  prenumerationsboxar med produkter och inspiration för en hållbar livsstil. Antiplasti är ett nytt företag som hade premiär på mässan. Produkterna är utvalda för att hjälpa konsumenten att minska på plats och kemikalier. Mårda hade med sig sina dukar och påsar tillverkade av återvunnet tyg och med ett lager bivax. Perfekta för all form av matförvaring då de är naturligt antibakteriella. Cosmetic Treasure hade med sig ett spännande urval av hudvårdsprodukter och märken som för mig var helt nya!

Mina köp på mässan, bivaxdukar från Mårda, miljövänlig impregnering för textil från Linnéas Naturprodukter finns bland annat hos Lapland Ecostore och Jordklok, allt-i-ett tvål från Malin i Ratan, physalismarmelad och torkad physalis från Direct Trade AB samt två plåtägg från Kär o Lek.

Tack för en fin mässa!

4 reaktioner på ”EKOREKOMÄSSAN 2018 – NÅGOT FÖR ALLA

    • Tack! Jag tycker också det är roligt att läsa om vad andra har för tankar kring samma ämne. Oftast är det något helt annat perspektiv vilket är roligt ☺️
      Ha det fint!
      Alexandra

      Gilla

Lämna en kommentar